måndag 5 mars 2012

Ungdomsspråk 2-Wikipedia var riktigt svårt......

Vuxnas språk skiljer sig från ungdomsspråket för att vi ungdomar har mera slangord än va vuxna har, Tex Ska vi kicka? =ska vi dra , Palla=orka.

Vuxna skäller på att dom ungdomar använder ord som inte vuxna förstår.

Olika Slang orden  somm Finns Kommer Från Spesiella natsionaliteter , T.ex Araber : YallaJuggar : Jeboooteo Mellanöstern , : Mannen Aboow

 Detta är slang  och vissa slang kan vuxna använda fast , oftast är det ungdomar.

Den hära texten var RIKTIG SVÅR jag är glad att jag fick det jag har skrivt, det var inget speciellt som jag hitta tycker att det var en onödig text, varför jag tycker de är för att de mesta kunde jag redan.

Läsförståelse Äntligen vuxen?

När ungdomar använder ordet öhh ehh typ liksom de har ett betydelse, man använder dom orden för att man tänker liksom vad för ord man ska ha änklare sakt tal paus.

I vuxnas öron har  dom små orden kanske ingen mening men vi ungdomar förstår varandra.

Det kommer massa nya ord från invandrare som ungdomar använder och några blir godkända i svenskan T.ex ordet tjej kommer från Romani.

Att ungdomar har ett sämre språk än vuxna är kanske inte sant, men som tonåring har man inte lika stort ordförråd.

Ungdomsspråk är inget nytt de har nästan alltid funnits mellan oss ungdomar, därimot har ungdomsspråket ut vecklats T.ex nya ord.

Den hära texten var sådär inte för änckel inte för svår jag tyckte om den, de var riktigt mycket i denna texten som stämmde fast jag kunde ju redan allt för själv jag gör typ samma sak :)