måndag 27 februari 2012

Krönika.

Jag ska skriva om ungdomsspråket och ska skriva  min åsikt.

När jag interjuvade mina förldrar och en lärare så såg jag en skilland mellan ungdomsspråket mellan ungdomsspråket nu och förr.

De är inte direkt den största skillnaden men forfarande nya ord, ord som dom använde förr använder vi ungdomar idag med.

Jag ska börja med svordomar. När mina förldrar var små så använde dom ordet åsna och de gör man idag med typ,och sover du? Och de använder vi också ibland. Den största skillnaden mellan ungdomsspråket mellan nu och förr är, vi ungdomar använder mycket mer "sex" språk när vi pratar mycket starkare ord än förr och om familjen typ och vi tar inte åt oss för att vi vet att kompisen skojar när han/hon svär så man är van.

Jag tycker att det är en ganska stor skillnad mellan ungdomsspråket med nu tiden och förr.
Jag gillar inte och säga fula ord fast det är klart jag gör det när jag typ blir arg men jag tycker om att visa respekt istället för att jag tycker det är ganska töntigt när ungdomar ska gå runt och kaxa sig mot vuxna, men om en vuxen skriker mot mig typ då är jag kaxig tbx.

Ungdomar idag använder lite nya "Ungdomsord" som inte fanns förr när typ mina förldrar var små, T.e.x palla=orkar inte, ska vi kicka = ska vi dra? hade = hej då.

Det här är typ allt jag kan hoppas du blev nöjd , jag blev jätte nöjd med min text :)

fredag 24 februari 2012

Respons från min kompis Erol om texten En novell.

Erol sa att jag behöve fixa mina meningar T.e.x inte börja med ''och'' som jag gjorde på min gammla text jag började så Och han tog mig till polisstationen ist sa han skriv Han tog min till polisstationen.

Han sa att jag skulle göra min text lite tydligare T.ex Den äckliga känslan jag fick, Den skulle jag beskriva lite bättre : Den äckliga känslan jag fick när jag tog sönder Busshållplatsens fönster ruta. Han sa hur kände du dig? Jag darade var jätte orolig och rädd och när civil polisen tog så svimmade jag nästan.

Fast denna berättelsen är inte riktig jag bara hittade på den och blev lite stolt för att jag fixade texten på typ en halv timma :D

En novell. Uppdatering

En novell

Hej, jag är en vanlig person som alla fast efter de som hände så är jag inte samma person längre. Ni kanske undra va de va som hände?

Allt börja med att jag var med mina ”2 bästa” vänner. Den äldsta av oss typ ”Ledaren” tvingade mig och min andra kompis var på mig så ja kunde inte säga nej till de dom tvingade mig. Dom ville att jag skulle kasta en stor sten på busshållplatsens fönster ruta och ta sönder den.

Så jag gjorde det och den gick sönder. Och såklart sprang jag efter de men helt plötsligt så tog en gubbe mig och tog  ner mig. De var en civil polis…

Han tog mig till polisstationen och sedan kontaktade dom mina föräldrar jag var 16 år så jag var straff myndig. I polis stationen snackade dom med mig och mina föräldrar och fick betala böter 20 000Kronor.

Så efter det blev allt bra men inte som förr, den äckliga känslan jag fick när jag tog sönder rutan gick bort. Jag förlorade 2 av mina bästa vänner men de blev jag glad över på ett sätt eftersom om dom var bra vänner så skulle dom inte tvinga mig och göra något dumt.

En novell.

En novell

Hej jag är en vanlig person som alla fast efter de som hände så är jag inte samma person längre. Ni kanske undra va de va som hände?

Allt börja med att jag var med mina ”2 bästa” vänner. Den äldsta av oss typ ”Ledaren” tvingade mig och min andra kompis var på mig så ja kunde inte säga nej till de dom tvingade mig. Dom ville att jag skulle kasta en sten på busshållplatsen och ta sönder den.

Så jag gjorde det och den gick sönder. Och såklart sprang jag efter de men helt plötsligt så tar en gubbe mig och tar ner mig. De var en civil polis…

Och han tog mig till polisstationen och sedan kontaktade dom mina föräldrar jag var 16 år så jag var straff myndig. I polis stationen snackade dom med mig och mina föräldrar och fick betala böter 20 000Kronor.

Så efter det blev allt bra men inte som förr, Den äckliga känslan jag fick och förlorade 2 av mina bästa vänner men de blev jag glad över på ett sätt för att om dom var bra vänner så skulle dom inte tvinga mig och göra något dumt.

tisdag 7 februari 2012

Jag har intervjuat min Språkvals lärare Maria om ungdomsspråk.

Maria är 28 år gammal.
Hon pratar på olika sätt när hon är i jobbet och i hemmet.

Och hon tycker att ungdomar borde inte använda så mycket svordomar mot varandra.

Hon tycker att vissa ungdomar inte pratar så trevligt men hon tycker att jag pratar trevligt iallafall.

När hon var liten så var hennes "ungdomsord" Cool komiker det var de vanligaste sa hon.

Skillnaden mellan ungdomsspråket nu och förr, Nu använder ungdomar kaxigare ord och mer sexspråk.

När Maria var i 13-15 åldern så svärde hon inte så mycket de vanligaste svordomen var typ "Hållkäften".

Maria borde i Norrland då borde hon på annat ställe och annan dialekt ingetmer.