måndag 28 november 2011

Min nya bok The Vampire Diaries.

När Elena förälskade Stefan Salvatore visste hon iget om den mörka hemlighet som han burit på i århundraden-att han var en vampyr!.
Hon kände inte heller inte till han bror Damon Salvatore och hur hon mot sin vilja skulle dras till honom.

När det till slut var för sent befann hon sig mitt i en kamp mot ondskan.
En kamp som slutade med att hon offrade allt för den hon älskade.

tisdag 15 november 2011

Hajar reflektion.

Andledningen jag tog hajar är för att jag är intreserat av hajar och det är min favorit havs djur som jag ville lära mig mer om för att det är kul.Mitt plan är att jag ska lära mig mycket om hajar och visa det till mina vänner. Jag har hittat massa fakta om hajar i wiki och kunde mycket redan och har frågat några kompisar om fakta jag har inte ändrat något.Jag är ganska nöjd över mitt arbete för att jag har lärt mig mycket om hajar och det jag är mindre nöjd över är att jag misslyckades med min prezi och kunde inte visa det till mina kompisar :(Jag kunde inte så mycket om hajar men nu kan jag mycket mer har lärt mig lite nya ord och har lärt mig vad prezi hur man bloggar och är NÖJD!Jag har inga nya ider men tror jag kommer jobba om valar nästa gång.

Hajar projekt 2-"new

                                                  HAJAR!



                      för hajar är att de saknar simblåsa och det gör att dom inte kan flyta i vattnet så dom måste simma för att inte sjunka men istället har andra lösningar på flytkraft..
Tänder hos hajar och rockor är lyodanta, vilket innebär att de inte är fastgjutna i käkarnas brosk. Tänderna sitter istället förankrade i vävnaden som täcker käkbrosket
Det finna många hajarter nära 300 av hajarterna blir inte större än 1 meter, drygt 50 arter blir mellan 1 och 1,5 meter, 50 av arterna blir 1,5 - 3 meter och 25 arter blir över 3 meter.
Världens största haj är Valhajen där en vuxen individ normalt är mellan 6 och 10 meter och den är ofarlig mot människor.
Hajar hotas!
Många hajarter är hotade, framför allt p g a överfiskning. I världshaven togs 810 000 ton haj upp under 2004.

 

reflektion part1-fotbolls tuneringen

Iden med detta var att vi skulle göra en fotbolls tunering och få folk som inte kan spela fotboll börja och spela fotboll.
Det var roligt och jobba med fotbolls tuneringen för att vi trodde inte att vi skulle få göra den fast vi lyckades rektorn och vakmästaren det var en grym ide men vi måste kolla när gympasalen är ledig så vi inte stör andra klasserna när dom har lektion.
Jag är ganska nöjd över att vi lyckades och det jag är mindre nöjd vet jag inte faktist för att det var de vi skulle göra och vi lyckades så jag är riktig nöjd.
Det jag har lärt mig hur man ska prata med vuxna nya ord för att jag har frågat mycket och har lärt mig hur man ska prata bra och det kunde jag inte förr.De som har med svenskan och göra att jag har lärt mig nya ord som sakt och kommer säkert få folk som inte gillar fotboll och börja gilla fotboll för att det är en kul sport som man måste testa!
Min andra iden som jag ska börja jobba med är kanske hajar för att det är in tresant tror kommer göra det med en kompis eller göra det ensam.

måndag 14 november 2011

Reflektion av projekt 1

Mitt arbete.
Mitt arbete.Jag har jobbat bra tycker jag och jag är nöjd med hur jag har hjälpt mina kompisar och snackat med skolmästaren frågat rektorn om vi får göra fotbollsturneringen, lärt känna dom lite bättre och det var skoj!Och det var underbart och få jobba så här som vi gör ny med våra nya lärare Henrik för att våra förra svenska lärare var schyst men lät aldrig oss göra något speciellt t.ex bara öppna denna sidan läs genom det blablabla, Fast våra nya svenska lärare Henrik har gjort så vi har gjort många grejer som vi inte har gjort förut och det är grymt för att man tröttnar till slut om man gör samma sak hela tiden, Och jag blev riktigt nöjd över mitt arbete och har lärt mig mycket speciellt av .

Part1

    Part 1 -Fotbolls turnering.
Jag och några vänner planera vad vi skulle jobba med till svenska projekten 1.
Vi kom aldrig på något speciellt men tillslut kom vi på en fotbolls turnering,
Jo vi gick runt och fråga Driss(vaktmästaren) han sa att det var en underbar ide!
Vi ska köra alla 7ora mot 7ora på hela skolan och laget som vinner får nått pris.
För att göra denna kula iden så måste vi kolla gympa salen när det är ledigt där så vi inte kommer in och bara stör när andra klasserna har lektion.
Lagen kommer bli 4tjejer och 4 killar och reseten avbytare.
Iden,varför gör vi detta?
Vi visste inte vad vi skulle göra i början men till slut kom vi på fotbolls turneringen.De är för att fotboll är mina vänner favorit sport så dom fråga mig om jag ville vara med för att visste ändå inte vad jag skulle göra och så kom jag in och hjälpte till.
Jag har inget mot fotbolls turneringen för att fotboll är inte min starka sida direkt fast det är ändå kul och köra fotboll med mina närmaste vänner  och kommer säkert bli underbart!